Instelling die het algemeen belang dient

ANBI

Algemeen Nut

ANBI

Wowewa is door de belastingdienst aangewezen als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. Wowewa staat ingeschreven onder haar volledige naam: Stichting Wonen Welzijn Warffum en resin 8620 41 855.

Wat is een ANBI?

De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut. ANBI-instellingen zijn bijvoorbeeld goede doelen of culturele organisaties.

Belasting voordeel

ANBI

Aan welke voorwaarden moet een ANBI voldoen?

Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor losse als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Wowewa hoeft over de ontvangen schenkingen en erfenissen geen belasting te betalen. Zo kunnen we het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze beoogde doelen.

Wil je meer weten, kijk dan op de site van de belastingdienst, klik hier

doel en visie

Jouw gift

Nog een keer in het kort de doelstelling en visie van de Stichting Wonen Welzijn Warffum.
Vanuit het gedachtengoed:
Ieder mens is uniek. Respect en liefde voor de unieke mens zijn de basis voor het verbeteren van of vergroten van de levenskwaliteit of het  ontwikkelingspotentieel van mensen.

werkt de stichting aan het doel:
Verzorgen van een betaalbare, passende en beschermde woon- en werkomgeving. Financieren en mede organiseren en faciliteren van allerhande sociale en maatschappelijke projecten in Warffum en omstreken.
Jouw gift wordt 100% gebruikt om dit doel te verwezenlijken.

Doneer eenmalig

en geef daar mee een ondersteuning in de ontwikkelingen van dit moment, het duurzaam verbouwen, energiezuinig maken van het pand, welke een veilige en beschermde woon- en werkruimte biedt voor een specifiek groep..

Doneer structureel

en doe mee in dit bijzondere eigentijdse project van zorg en wonen in Warffum. Op langere termijn een bijzondere mogelijkheid voor ondersteuning van regionale projecten voor een specifieke doelgroep.

Schenken met belasting voordeel

Wil je Stichting Wonen Welzijn Warffum steunen met een gift? Dan kun je profiteren van profiteren van voordelige voorwaarden door te schenken met belastingvoordeel.